Toimitusehdot

Oikeus ja kohtuus

Kustantamomme ei ole kirjasto. Me myymme kirjoja, emme lainaa niitä. Siksi hyväksymme vain sellaiset tuotepalautukset, joissa palautuva kirja on niin sanotusti iskemättömässä kunnossa. Tästä säännöstä ovat poikkeuksena jäljempänä mainittavat tuotevirheiset ja kuljetuksessa vahingoittuneet kappaleet. Mikään mahti maailmassa ei kuitenkaan velvoita meitä myyjän roolissa ottamaan vastaan tuotetta, jonka kulmien kulumista ja sivujen taitoksista on nähtävissä, että kirjaa on hartaasti luettu ennen palautuspäätöksen tekemistä (Kuluttajansuojalain 6 luvun 18 §).

Mikäli haluatte lukea tuotteitamme maksutta, se onnistuu kansalliskirjaston toimipisteissä. Toimitamme niille lakisääteiset vapaakappaleet kaikista teoksistamme.

Tuotepalautukset, tilauksen peruutusoikeus ja maksun palautus

Noudatamme Euroopan Unionin ja Suomen valtion etämyyntiä ja verkkokauppaa koskevia lakeja ja säädöksiä. Tuotteillamme on 14 päivän peruutus- ja palautusoikeus, joka lasketaan tuotteen vastaanottamisesta.

EU:n ja Suomen lainsäädännön mukaisesti myyjän virheestä johtumattomien tuotepalautusten palautuskustannuksista vastaa ostaja. Mikäli jätätte paketin noutamatta tai olette ilmoittanut virheelliset osoitetiedot, olette velvollinen korvaamaan tuotteen palautumisesta aiheutuvat kustannukset. Lähetyksen palautumiskustannus on sama kuin valitun toimitustavan normaalihintainen toimituskulu.

Mikäli haluatte palauttaa tuotteen 14 päivän peruuttamisoikeuden aikana, voitte tehdä sen haluamaanne toimitustapaa käyttäen. Ilmoittakaa peruuttamisesta aina sähköpostitse posti@tietomato.com 14 päivän peruuttamisoikeuden aikana. Ilman peruuttamisilmoitusta tehtyä tilauksen palauttamista ei katsota tilauksen peruuttamiseksi, sillä kuluttajalla on lain mukaan velvollisuus ilmoittaa myyjälle peruuttamisesta.

Tilauksen maksun palautus tehdään lähtökohtaisesti tilauksessa käytetylle maksutavalle. Mikäli tämä ei ole jonkin maksutavan osalta teknisesti mahdollista, pyydämme palautusta varten tilinumeroanne. Maksun palautus tehdään seitsemän arkipäivän kuluessa tilauksen palautumisesta.

Vastaanottamatta jäävät lähetykset

Lähetyksen vastaanottamatta jättäminen ei ole peruuttamista. Mikäli lähetys palautuu vastaanottamattomana, tilauksen peruuttamisajan katsotaan alkaneen siitä, kun tilaus olisi ollut vastaanotettavissa noutopisteeltä tai kotiinkuljetuksesta. Mikäli peruutusaika on umpeutunut, postitamme tilauksen uudelleen saatuamme maksun välittömistä ylimääräisistä postituskustannuksista (lähetyksen palautuminen ja uudelleenlähetys). Emme veloita näissä tilanteissa ylimääräisestä työstä. Vaihtoehtoisesti voitte maksaa vain palautumisen kustannuksen ja noutaa lähetyksen sovittuna aikana Tietomato Oy:n / Codger Oy:n tiloista Espoosta osoitteesta: Finnoontie 21, 02280 Espoo.

Mikäli ette maksa palautumisesta aiheutuneita kuluja, tilattujen tuotteiden omistusoikeus siirtyy korvauksena aiheutuneesta vahingosta takaisin myyjälle, jolla on oikeus palauttaa tuotteet myyntiin. Mikäli teette tilauksen peruutuksen 14 pv peruutusajan puitteissa, teillä on silti velvollisuus maksaa lähetyksen palautumisesta aiheutuneet kustannukset (palautumiskulu on sama kuin lähetyksen normaalihintainen toimituskulu). Myyjällä on oikeus vähentää palautumiskulu tilauksen maksun palautuksesta. Edellä mainitut perustuvat lainsäädäntöön, kuluttajaviranomaisen linjauksiin sekä kuluttajariitalautakunnan päätöksiin.

Tuotereklamaatiot

Materiaali- ja sidontavirheiset pyrimme perkaamaan pois ennen kirjojen lähettämistä eteenpäin, mutta vahinkoja sattuu tarkimmillekin laaduntarkkailijoille. Kokemuksemme mukaan myös Posti hukkaa ja ruttaa sille uskottuja lähetyksiä silloin tällöin koko rahan edestä. Edellä kuvatun kaltaisen tai minkä tahansa muun tuotereklamaation kohdalla pyydämme olemaan yhteydessä meihin puhelimitse (050 5408313) tai sähköpostilla posti@tietomato.com.